När Gud talar

Det här är kanske lite svårt att tänka på. På den senaste tiden har jag kollat på två olika filmer. Den ena har legat ett tag på hyllan, väntande på rätt tid. Den andra kollade jag på så fort jag upptäckte den på Netflix. Egentligen visar det på något som är ganska häftigt. Gud talar till människor genom sånger, sånger som kommer till genom ett möte med Gud på ett eller annat sätt. Alla dessa berättelser där Gud uppenbarar sig i de svåra tiderna.

Till exempel presenterar filmen I Can Only Imagine storyn som finns bakom sången. Men även filmen I Still Believe berättar en djup story bakom sig, det finns något av en substans som gör att det går att ta till sig budskapet i sången.

Det här är bara två sätt som Gud talar till oss människor. Gud talar även genom de mest stökiga jobbiga bibeltexterna. Ta till exempel i Nehemja, eller för den delen alla andra ställen med utförliga ”onödigt” detaljerade händelser. Det är lite tungt att läsa att de och de byggde upp muren bredvid de och de.

Och bredvid dem (vid deras hand) reparerade tekoiterna, men deras förnäma män satte inte sin axel till sina herrars arbete (de ville inte underlåta sig till fysiskt grovarbete) .

Nehemja 3:5 https://my.bible.com/bible/1111/NEH.3.5

Alla tempeltjänare [Netinimerna] och sönerna till Salomos tjänare 392. 

Nehemja 7:60 https://my.bible.com/bible/1111/NEH.7.60

Men, det kan vara så att detaljerna verkligen behövs för att på riktigt kunna ta till sig budskapet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *