Var går gränsen?


Hur mycket är det ok att göra. Hur mycket avslöjas utan att jag tänker på det?

Det är egentligen ganska enkelt att söka. Det handlar bara om att hitta rätt nyckelord.

Det omvända är i princip lika viktigt. För att inte bli hittad. Du kanske likt jag har ett antal signalement (uppgifter) som är tydliga. Se bara till att mörka dig genom att smälta in. Se till att de signalement du ger ut är unika nog.

Vill jag skapa en användarprofil, behöver jag bara lura systemet genom att inte uppge exakt allting, och förvränga några av signalerna. Här och på ett gäng andra ställen heter jag ”Fredrikhimlen”. Detta är en enklare nyckel att söka på än ”Fredrik Hulth”.

En specifik sökning som kan funka för att hitta min Facebook-sida är

”Med humor(& en gnutta klippa och klistra): Närking i exil i Småland; Pingstvän i exil på Torp”

Detta är den one-liner jag använder på min profil. Där jag återanvänder den ger jag alla unika nycklar som krävs för att hitta min profil.