Att fundera på sig själv


Jag har återigen kommit i det läge där jag kopplat bort tankarna på jobbet. Kollade lite snabbt på jobbmailen i veckan, men inte något akut att hantera. Det verkar som att jag kan låta det dröja till efter semestern. Därför kan jag utan att tveka fokusera på mig själv… Och det blir en hel del funderande.

Andra bitar som däremot inte riktigt går att släppa är det jobbet jag gör på fritiden, vilket är det jag tycker definierar mig som person mer än vad jag gör på arbetstid. Det jag spenderat mest tid på det senaste året har varit tekniker i olika roller i kyrkan.

Det är inte riktigt där jag vill ha mitt huvudfokus som tekniker, utan som Jesu efterföljare, som av en ren händelse tar sig uttryck i tekniken. Under det senaste året har det i princip enbart varit utan att få se responsen och känna delaktigheten i gudstjänsterna. Utan alltför lätt fokuserat på tekniken. På inspelningen. Mycket av fokus har legat på hur, tyvärr inte på Vad, eller för den delen Varför.

Dejting online?

Sedan har jag börjat försöka kolla på det där med dejting-plattformar online. Min gamle gode kompis Johan fick mig att ta tag i saken. Jag hade tänkt att lägga ner lite tid på det förra sommaren, men det blev tyvärr inte av, trots all extratid som bara dök upp.

Vad är det som skall vara i fokus? Vem är jag, och varför? ”Who are you, and Why?” Vad är det som är viktigt i min profil. Vad är det för karaktär på den jag söker. Vad finns det för måste-krav? Får man ha måste-krav? Vilka krav ställs på, och även av plattformarna?

Länge har jag varit kritisk till upplägget på dessa plattformar, den infallsvinkel som den sätter mig i, samt hur de tjänar pengar med extra-tjänster vilka underlättar för att få en matchning. Samt kanske även en känsla att de inte alltid har det säkerhetstänk som jag förväntar mig om jag ska dela med mig av mig själv. Alltså är det en miljö där jag inte känner mig helt trygg.

Hur skapar jag sedan en profil där jag känner att jag lyckas förmedla en trygg bild av vad/vem/hur jag söker? Skriver jag detta inlägget som någon form av del i en strategi för att förstå mig själv? Eller har jag någon annan bakomliggande intention?

Ny profil på Facebook

Jag uppdaterade samtidigt min profil lite med en ny fräsch bild som jag fick skickad till mig av en god vän. Alltså lämnade jag den profilbild jag har haft som lite av ett tribut till den gamla goda tiden då vi började kalla oss för Torps Campinghjältar, där vi spelade en del Fia med knuff, under dödtiden.

Med humor(& en gnutta klippa och klistra: Närking i exil i Småland; Pingstvän i exil på Torp.
Så. Jag har min one-liner som jag kör rakt av. Jag vill ge sken av lite humor, samt ett gäng internreferenser för att folk ska komma lite närmare inpå.

Om jag vill kan jag bryta ner den referensen i min profil, till vem jag är. Jag använder ofta klippa och klistra funktionen, och älskar till stor del humor vilket jag behöver för att överleva. Här finns även mycket referenser som kan vara en tribut till Frizon, samt dold referens till Nyhem. Givetvis även att jag inte riktigt känner mig hemma där jag kallar hemma.

Jag är alltså en ganska så komplicerad person. Dessutom verkar det vara så att jag inte riktigt känner igen mig själv genom de etiketter jag gärna sätter på mig själv. Det är tyvärr alltför lätt att identifiera sig genom sådant som bara är en liten del av sanningen.

Dela information på dejting-profil?

Vilken information ska jag dela med mig av på min profil? Hur identifierbar vill jag vara? Kan jag använda informationen på min profil för att hitta vem jag är, i ett tidigt stadie?

Med tanke på allt sedan lektionerna på 90-talet då vi lärde oss söka på Altavista, samt med de senaste åren då jag jobbat med SEO, har jag snappat upp ett par knep för att identifiera en person. Detta gör att jag vet att de uppgifter jag ger är tillräckliga för att bli identifierad. Detta även med den lägsta nivån av uppgifter jag känner mig bekväm med att dela.