United Malmö – inte en vanlig Pingstförsamling

Måste säga att jag blir lite mer intresserad av den väg pingstförsamlingen United i Malmös väg framåt. Visst blir det lite mer spänning när man läser tidningen Dagens rubriksättning: ”United Malmö är inte längre en pingstförsamling”.

Så, vad är det egentligen som har hänt? Pingstförsamlingen United Öresundskyrkan har valt att gå med i EFS, samt att inte längre vara fullvärdig medlem i Pingst FFS. De har inte nekats det associativa medlemskap som de önskat i Pingst FFS, utan frågan har bordlagts för att hanteras vid nästa Rådslag.

Frågan är fortfarande, finns det ett krav att vara med i Pingst FFS för att vara en församling inom Pingströrelsen? Åtminstone jag ser inte det kravet, men det kanske främst beror på min gammaldags syn på vad och hur löst strukturerad Pingströrelsen är.