Var hittar vi den ”kristna musiken”?

Carl-Henric Jaktlund lyfter på locket om den profana/kristna musiken. Han skriver som vanligt sjukt bra, inte konstigt att jag läser vad han skriver. I kommentarerna lyser, precis som vanligt, olika grupperingar fram, dels den ena som anser att det är fel att det är så mycket profan musik på Frizons långtidsparty/glädjejippo Kristen Cup. Å andra sidan har vi grupperingen som tycker att det är sunt. Riktigt skönt att vi kan vara så olika.

Dessutom finns kritiken att det genom de kristna högtalarna på kristen cups kristna läktare, strömmar ut svordomar som inte censureras. Men, kan det kanske vara så att det i Kristen Cup finns en historia av att driva gäck med den kristna censuren och de kristna etiketterna? Ligger det liksom inte i det här med att sparka på en kristen boll? Så, fy vad farligt att det på ett kristet event dyker upp fula ord, och ännu värre, att det på ett kristet event dyker upp okristna medverkande. Jag är riktigt trött på allt detta äckliga censurerande av verkligheten.

Kolla in följande låt, och se om det finns något du vill censurera?


Kärlekshuliganerna – Pelé & Prinsen

Över till problemet, var finns den så kallade ”kristna musiken”?  Alltså, varför hittar så lite av den tydligt kristna musiken ut på webben, i tjänster som Spotify? Innan man börjar klaga så bör man väl ändå först se till att det finns bra kristen svensk musik i de stora musiktjänsterna? Finns den inte där så är man fett körd i dagens glocala samhälle…